SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!
På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 33

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Fläskschnitzel fylld med ost och skinka serveras med råstekt potatis, rödvinsås och gröna ärtor

Äggdoppad och stekt flundrafilé serveras  med”Thousand islandsröra” samt dillad potatis

TISDAG

 

Örtspäckad köttfärslimpa serveras med rosmarinsås och vitlökstekt potatis toppas med  rostade sherry tomater

Torskrygg serveras med potatiskompott och pepparrot brynt-smör samt kapris-rödbetor

ONSDAG

Tandoripenslad kyckligfilé serveras med basmatiris och rödvinsky samt aivar-creme

Linfrö stekt abborrefilé serveras med färsk potatis och smögen-cremé,toppas med färsk dill

Torsdag

Helstekt fläskfilè med tryffelsås samt rostad potatis och grillad tomat

Fiskpiccata med tomatsås och vildris samt brynt portabello med parmachips

FREDAG

 Hemlagade köttbullar serveras med potatismos och gräddsås samt lingon

Smörstekt regnbågs filé serveras med musselsås,kokt potatis och blancherade primörmorötter

 

 

SHOPPING LUNCH LÖRDAG-SÖNDAG/HELGDAGAR

 

 

VECKANS TIPS

Toast skagen,med den klassiska räkröran (handskalade räkor) serveras med jungfrusallad och toppas med laxrom

VECKANS HÄLSO

Grillad  Röding serveras med ljummen quinoasallad,pocherad ägg och gremolatareduktion

VECKANS LCHF

 Oxfilemedaljonger med lättstekt broccoli & blomkål,marsalavinsky och tryffelbearnaise

VECKANS VEGETARISK

 

Grillad halloumi serveras med stekta grönsaker och rödbetskräm samt  avokado

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver