SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!
På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 39

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Black & white (fläskfile och ryggbiff) serveras med råstekt potatis och rödvinssås  samt bearnaisesås

Marinerad smörfisk serveras  med dansk remouladsås och  smörkokt potatis samt färsk grön sparris

TISDAG

Pljeskavica med avjar, gräddfil, lök samt vitlöksstekt potatis

Halstrad bergtungafile serveras med vitvinsås och spenat potatismos samt  palsternacka

Kokt rimmad fläsklägg serveras med rotmos samt senap

ONSDAG

Fläskfilé “Oscar” med handskalade räkor, bearnaisesås, rödvinssås, och marinerad klyftpotatis

Grillad regnbågslax serveras med  en krämig dillsås och färskpotatis samt broccoli

 

Torsdag

Kyckling file fylld med mozarella och pesto serveras med balsamicosås och vitlök stekt tärnad potatis

Smörstekt gösfile serveras med dillslungad potatis och sherryvinsås

 

FREDAG

Pepparstekt mörad entrecote serveras med skivad potatis och charonsås samt bacon-chips

Picattastekt  koljarygg serveras med rökig tomatsås och potatis-stomp samt picklade rädisor

SHOPPING LUNCH

VECKANS GRYTA

Chevre Chaud Toast,grillad chevreost med honung,valnötter serveras på rostad bröd & sidosallad

VECKANS HÄLSO

Grillad  Röding serveras med ljummen quinoasallad,pocherad ägg och gremolatareduktion

VECKANS LCHF

Grillad biff stekt med palsternacka & sparris, bearnaise sauce samt toppas med bacon crisp

VECKANS VEGETARISK

Bouillabaisse fransk fiskgryta serveras med kokt potatis och citron-aioli

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver