SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!
På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 15

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-
MÅNDAG

Klassisk sjömansbiff med ölkokt lök- potatis samt saltgurka och hackad persilja

Västerbottenöverbakad torskrygg med örtromsås och dillad potatis

TISDAG

Lamm och nötfärs pannbiff med ajvar ,rödlök ,gräddfil samt rösti

Tomatbrässerat fiskknyte med vitvinsås toppat med avocado och räkhack samt ångad färskpotatis

Knaperstekt fläsk serveras med krispiga raggmunkar och rårörda lingon. alt löksås med fläsk

ONSDAG

Örtmarinerad helstekt fläskytterfilé med krämig champinjonsås som serveras med råstekt potatis

Äggpanerad rödspätta med sparris och hollandaisesås samt pressad potatis och blancherade socker ärtor

Torsdag

Piccata på majskyckling som serveras med tomatsås,grönsaksris och garneras med parmesanost

Nystekt strömming med potatismos, skirat smör och rårörda lingon samt citron

FREDAG

Nattbakad entrecote med grönpepparsås och frästa grönsaker samt rissole´potatis

Halstrad lättrimmad regnbåge med dillstuvad potatis och citron samt kokt broccoli

SHOPPING LUNCH

VECKANS GRYTA

Het texas chili med ris och tortillabröd samt lime och cremefraiche

VECKANS HÄLSO

Bräckt oxbringa med kokta legymer och pepparotsdipp samt romansallad

VECKANS LCHF

Bräckt oxbringa med kokta legymer och pepparotsdipp samt romansallad

VECKANS VEGETARISK

Rotfruktsbiff med honungsrostade palsternackor som serveras med röda linser och basilikakräm

Reservation för ändringar i menyn

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver