SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!

På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 33

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Black & white (fläskfilé och ryggbiff) serveras med potatiskaka, rödvinssås och bearnaise

Rödingsfilé serveras med dillmajonnäs, kokt potatis och rostade körsbärstomater

TISDAG

Hackad jägarbiff med stekt potatis och rosépepparsås samt tomat & basilika sallad

Dubbel Panerad bergtungafile serveras med potatiskompott och ishavsröra

ONSDAG

Oxrullader serveras med cognacsås, kokt potatis samt rödvinbärsgelé

Sprödbakad torskfile serveras med  potatismos, räkor creme samt broccoli

TORSDAG

Pariserschnitzel serveras med rostad potatis och portvinssås samt gröna ärtor

Stekt kummelfilé serveras med pernodsås ,kokt potatis samt grönsaker

FREDAG

Ryggbiff serveras med marsalasås, grillade tomater samt potatisterrin

Ugnsstekt laxfilé  serveras med musselsås,kokt potatis och blancherade morötter

VECKANS TIPS

Club sandwich på surdegsbröd med grillad kyckling,rostad bacon,roman sallad och ört-creme

VECKANS HÄLSO

Halstrad laxfilé serveras med ljummen quinoasallad,avocado och gremolatareduktion

VECKANS LCHF

Grillad lammytterfilé serveras med rostade grönsaker, rödvinssås och rosmarindipp

VECKANS VEGETARISK

Spansk omelett med vårlök och champinjoner serveras med grönsallad och paprika-creme

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver