SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!

På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 19

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Snickarlåda (fläskfilé) serveras med hemlagad potatismos samt bacon- & purjolökssås

Pankopanerad flundrafilé serveras med örtagården crème, duchessepotatis samt broccoli

TISDAG

Klassisk köttfärslimpa serveras med kokt potatis, gräddsås samt färska lingon

Smörstekt gösfilé serveras med fänkål-potatismos, rom créme samt toppas med dill

ONSDAG

Stekt entrecote serveras med en mustig tryffelsås, klyftpotatis samt rödvinsmör

Ångkokt bergtungafilé fylld med lax serveras med kokt potatis, ishavsröra samt sugarsnaps

TORSDAG

Kristi himmelsfärd

FREDAG

Kryddade köttfärsbiffar serveras med kantarellsås och tärnad potatis

Ugnsstekt laxfilé  serveras med smögenröra, kokt potatis samt palsternacka

VECKANS TIPS

Green Line med handskalade räkor, romansallad, avokadohalva, krutonger samt parmesanost

 

VECKANS HÄLSO

Stekt entrecote serveras med bulgur,  sojabönor, avokadohalva samt rödvinssås

VECKANS LCHF

Smörstekt gösfile serveras med citronstekta höstprimörer, hummer-hollandaise samt toppas med räkor

VECKANS VEGETARISK

Vegetarisk lasagne med sojafärs, tomat- & bechamelsås samt parmesanost

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver