SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!

På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 10

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Snickarlåda servers med fläskfilé, bacon, purjolökssås samt hemlagad potatismos

Mandelbakad torskrygg serveras med potatismos, kapris-rödbetor samt brynt-smör

TISDAG

 Helstekt ryggbiff med rostad potatis, vitlökssås, persilja samt grillad paprika

 Fiskgratäng med blomkål serveras med broccoli, sparris, vitvinssås samt färskpotatis

Stekt fläsk serveras med raggmunk och rårörda lingon

ONSDAG

Köttfärslimpa serveras med lingongräddsås, kokt potatis samt gröna ätor

Sesampanerad laxfilé serveras med färskpotatis, pernodsås samt grönsaker

TORSDAG

Ugnsgrillad kycklingfilé, serveras med basmatiris, currysås samt parmachips

Smörstekt rödtungafilé serveras med kokt potatis , rom-cremé samt broccoli

FREDAG

Paris schnitzel serveras med rostad potatis, portvinssås samt gröna ärtor

Stekt kungsflundra serveras med remouladsås, dillkokt potatis samt kokta grönsaker

VECKANS TIPS

Örtbakade lammracks serveras med ugnsrostade rotfrukter samt syrlig örtsås

 

VECKANS HÄLSO

Vitlöksmarinerad kycklingfilé serveras med ruccola créme samt pastasallad

VECKANS LCHF

Citronstekt rödingfilé med broccolimos, rostade sojaböner samt scampi

VECKANS VEGETARISK

Falafel serveras med bulgur, grön sallad samt tomat- & vitlökssås

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver