SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!

På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 43

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Plommonspäckad fläskkarre serveras med stekt potatis, grönpepparsås samt svartvinbärsgele

Koriander stekt rödtungafile serveras med ostgratinerad potatisbakelse, remouladsås samt broccoli

TISDAG

Plommonspäckad fläskkarre serveras med stekt potatis, grönpepparsås samt svartvinbärsgele

Koriander stekt rödtungafile serveras med ostgratinerad potatisbakelse, remouladsås samt broccoli

ONSDAG

Fläskfilemedaljonger serveras med persiljestekt potatis, rostad vitlökssky samt chipotle-creme

Parmesan- och svampöverbakad abborrfile serveras med citronbräserad potatis och dillsås

TORSDAG

Biff ala lindström serveras med kokt potatis, rödvinssås samt toppas med persiljesmör

Halstrad regnbågsfilé serveras med champagnesås, fondantpotatis samt räkor

FREDAG

Biff minute serveras med potatisgratäng, bourbonsås samt rödlökssmör

Selleri stekt havsgösfile serveras med grovkrossad potatis, vermouthsås samt lätt stekt palsternacka

VECKANS TIPS

Korvstroganoff serveras med ris och saltgurka

 

VECKANS HÄLSO

Citronstekt gösfile serveras med matvetesallad, dill-olivolja samt toppas med handskalade räkor

VECKANS LCHF

 Grillad kycklingfilé serveras med smörstekta grönsaker, ceasardressing samt ruccolasallad

VECKANS VEGETARISK

Vegetarisk nachos serveras med ost, kidneybönor, tomat, gurka samt gräddfil

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver