SVENSK MAT NÄR DEN SMAKAR SOM BÄST!

På restaurang Basilica tror vi på varierad kost, därför hittar du både svensk husmanskost och maträtter inspirerade av andra länders kök i vår lunchmeny.

Allting tillagas från grunden på enbart färska råvaror och man märker tydligt den höga kvalitén. Även en lunch ska kännas som en a là carte upplevelse!

– Lunch serveras måndag-fredag 10.00-15.00
– Shopping lunch serveras lördag-söndag 10.00-18.00

Vi serverar även en särskild lunch meny på kvällen, lite lättare rätter och en del svenska klassiker.

– Kvällens tips serveras måndag-fredag 15.00-20.00

Lunchmeny vecka 12

Inkluderar: salladsbuffé, måltidsdryck, bröd och smör samt kaffe från 99:-

MÅNDAG

Rödvinsmarinerad oxstek serveras med stekt potatis, brunsås och paprika-sallad

Vitvinskokt kungsflundarfilé serveras med kokt potatis och ägg-persiljesås toppas med sparris

TISDAG

Italienska köttfärsbiffar serveras med madeirasås, klyft potatis samt mozzarella sallad

Smörstekt kummelfilé serveras med palsternack & potatismos,dillsås samt handskalade räkor

Stekt fläsk serveras med raggmunk och rårörda lingon

ONSDAG

Långstekt karré med äpplen och timjan serveras med potatismos, gräddsås samt svartvinbärsgele

Halstrad laxfile serveras med kokt potatis och vermuttisås samt ångade grönsaker

Torsdag

Grillad Kycklingfile  serveras med basmatiris, pestosås samt ärtskott-sallad

Fish and chips serveras med rotfrukter,citrusaioli samt ruccolasallad

FREDAG

Helstekt oxfilé serveras med potatisgratäng, mustig bourbons och tomatsalladås

Mandelbakad torskrygg serveras med brynt smör,krossad potatis och kapris-rödbetor

Stekt entrecote serveras med stekt potatis och marsalasås samt lättstekt sparris

Halstrad rödspättafile serveras med färsk potatis ,dansk remouladsås samt grönsaker

VECKANS TIPS

Boeuf bourguignon serveras med svamp, syltlök, rödvin och hemlagad potatispuré

VECKANS HÄLSO

Lime-chili penslad regnpågsfié serveras med quinoasallad,vitlökstekt scampi samt aioli

Hängmörad kalventrecote serveras med stekta grönsaker och tryffelsmör samt toppas med ruccola-sallad

VECKANS VEGETARISK

Krämig grönsaksrisotto serveras med grillad portabello-svamp och toppas med parmesanost

SALLADER

– Handskalade räkor, avocado & ägghalva
– Chevreost, valnötter, rödbetor & honung
– Caesar, kycklingfile, bacon & parmesan
– Parmaskinka & mozzarella
– Grekisk fetaost, rödlök & oliver